categories
POMPA DE SAN: ELECTRICA SAU MANUALA?

POMPA DE SAN: ELECTRICA SAU MANUALA?

POMPA DE SAN: ELECTRICA SAU MANUALA?

Hranirea cu lapte matern este foarte importanta, copilul primind vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru o dezvoltare armonioasa.

Pompa de san este un accesoriu foarte util in cazul hranirii cu lapte matern atunci cand mamele au lactatie.

Pompa de san reprezinta un ajutor pentru mamele cu lactatie excesiva, laptele trebuind sa fie extras constant pentru a nu duce la infectarea sanilor. De asemenea este un ajutor si pentru mamele active, astfel bebe putand fi hranit cu lapte matern si in lipsa mamei, in cazul in care aceasta lucreaza sau trebuie sa lipseasca de acasa in perioada de hranire a bebelusului. Laptele muls se poate congela sau pastra la frigider pentru a fi folosit mai tarziu. 

Nu e nevoie să vă cumpărați o pompă înainte de naștere (nu e necesar ca aceasta să facă parte automat din bagajul oricărei gravide). Excepție fac situațiile speciale (anticipați o naștere prematură, bebelușului i-au fost depistate malformații congenitale ce pot îngreuna suptul ex – despicături de buză, nașteți într-o maternitate în care alăptarea se derulează la program, plănuiți să vă întoarceți la scurt timp după naștere la muncă).

Nu există cea mai bună pompă (dacă auziți vreun slogan de genul acesta este cu siguranță mult marketing la mijloc). Există pompa potrivită fiecărei mame, iar această potrivire ține de mulți factori.

Pompa de san electrica

Pompele de san electrice sunt in general destinate pompatului ocazional (sunt bune, de exemplu, pentru mamele care vor sa-si lase copilul cu bona din cand in cand si nu vor sa suplimenteze cu formula).

Pompele electrice functioneaza pe baterii, iar unele modele se pot alimenta si la priza. Acestea functioneaza intr-un ritm mai alert.

Sunt portabile, cantaresc mai putin de un kilogram, si vin intr-o gama larga de preturi si modele (desi, in principiu, sunt mai scumpe decat cele manuale).

Daca functioneaza pe baterii va trebui sa le schimbi destul de des. Mamicile care au folosit modelul acesta recomanda sa cumparati acumulatori pe care sa ii incarcati, pentru a economisi bani.

Exista pompe de san electrice bifazice care actioneaza asupra ambilor sani simultan si au puterea si rata de suctiune asemanatoare sugarului. Acestea sunt destinate folosirii de mai multe ori pe zi si au capacitate mare de suctiune.

Avantaje ale pompei de muls electrica:

Pompeaza laptele repede si automatizat; Pompeaza mai mult lapte fara prea mult efort.

Dezavantaje ale pompei de muls electrica:

Partile care trebuie inlocuite pot fi scumpe; Are nevoie de electricitate; Strange sfarcurile mai mult decat pompa manuala.

Pompa de san manuala

Pompa manuala poate actiona la un singur san odata si necesita doua maini pentru a fi actionata. Pompele manuale de sani sunt activate cu mana sau cu piciorul, in functie de model.

Pompele de san manuale sunt si ele destinate pompatului ocazional, insa presupun mai mult efort din partea mamicii si costa mai putin. Unele mamici sunt insa foarte multumite de ele din cauza ca sunt simplu de folosit si au o marime potrivita.

Tot mamicile spun ca unele pompe de muls se "simt" mai natural decat cele electrice, seamana mai mult cu suptul bebelusului si le place ca pot controla suctiunea folosind mainile.

Pompele manuale sunt si mai silentioase, dar unele mamici se plang ca sunt prea incete si ca le oboseste repede mana de pe maneta.

Alte probleme semnalate de mamici ar fi ca nu pot reusi deloc sa produca lapte cu astfel de pompe sau ca pompele manuale nu le golesc complet sanii.

Avantaje ale pompei de muls manuala:

- Mai ieftina;

- Mai discreta;

- Usor de folosit oriunde;                                                                                                                                    

Dezavantaje ale pompei de muls manuala:

Presupune efort fizic;

Este mai lenta decat o pompa electrica;

Nu toate femeile pot sa o foloseasca.

Avand in vedere ca exista pompe de san pentru toate buzunarele si ca diversificarea alimentatiei incepe in jurul varstei de 6 luni, va recomandam sa aveti in casa o pompa de san, fie ea manuala sau electrica atunci cand aveti lactatie , deoarece nu se stie niciodata cand o sa aveti nevoie de aceasta.

Leave a Reply