categories

Recommended products

BAGAJUL PENTRU MATERNITATE

BAGAJUL PENTRU MATERNITATE

În săptămânile înainte de data probabilă a naşterii, ar trebui să începi să te gândeşti şi la un bagaj pentru maternitate. Nu te apuca de el din luna a şasea, dar nu lăsa treaba aceasta nici pe ultima sută de metri. Cam pe la începutul lunii a opta este perfect dacă îl ai gata făcut şi pus undeva la îndemână. Sau poate chiar în portbagaj, să fie sigur că nu-l uiţi.

Momentul pregătirii unui bagaj pentru maternitate este emoţionat şi palpitant pentru orice gravidă. Totuşi, nu exagera cu împachetatul. Dacă totul decurge bine, vei sta în spital doar câteva zile. În plus, soţul, rudele sau prietenii care vin în vizită îţi pot aduce şi ei diverse lucruri, în caz că ai nevoie de ceva în plus. Şi ţine cont şi de faptul că, în majoritatea maternităţilor, nu vei avea prea mult spaţiu de depozitare.

Actele necesare, importante într-un bagaj pentru maternitate

Documentele pe care ar trebui să le ai la tine în momentul internării sunt, și care nu trebuie să lipsească dintr-un bagaj pentru maternitate:

– Buletinul (copie şi original)

– Analizele din timpul sarcinii, inclusiv ecografiile

– Adeverinţa de salariat, în care se precizează că firma la care lucrezi a virat contribuţia la asigurările de sănătate

– Cardul electronic de sănătate (deocamdată nu este necesar, dar nu se ştie niciodată când, peste noapte, va deveni absolut obligatoriu)

Bagaj pentru maternitate, lucruri pentru tine

– Pijama pentru gravide – cel puţin două şi preferabil gen cămaşă de noapte, deoarece pantalonii s-ar putea să te jeneze după naştere, în cazul unei cezariene

– Halat – dacă găseşti unul de o culoare mai închisă, care să reziste cu mai multă demnitate diverselor pete, ar fi minunat

– Şosete groase – în momentul expulziei, din cauza poziţiei de pe masa de naştere, vei avea picioarele reci

– Papuci comozi, de cauciuc – comozi pentru orele de travaliu în care s-ar putea să te plimbi de jos în sus pe coridoare. Şi din cauciuc pentru a putea intra în baie cu ei.

– Sutien pentru alăptare

– Tampoane absorbante pentru sân

– Cremă pentru mameloane

- Tampoane igienice speciale pentru lăuze

– Vată

– Mai multe perechi de chiloţi – ai grijă să fie comozi şi mari, adică deloc sexi dar practici. Sau poţi opta pentru chiloţi de unică folosinţă

– Trusa pentru pentru igiena personală (periuţă + pastă de dinţi, săpun, prosop, deodorant)

– Hârtie de protecţie pentru WC

– Perie de păr şi elastice sau agrafe – ştiu că nu-ţi va arde de aranjat părul, dar poate nu doreşti să fii foarte ciufulită în primele tale poze cu nou-născutul.

– Tacâmuri (de plastic) şi o cană

Bagaj pentru maternitate, lucrurile pentru bebeluş

Pentru nou-născut nu vei avea nevoie de foarte multe lucruri. Doar de o pătură, de câteva body-uri şi salopete cu picior din bumbac, caciulite, nişte mănuşi să nu se zgârie pe faţă şi scutece. Multe scutece. Poţi lua în calcul circa 5-8 scutece pe zi. Mai sunt utile şi alezele şi un pachet de şerveţele umede. De ambele te poţi folosi şi tu. Ia cu tine şi o cremă pentru eritemul fesier. Ar mai fi utile fase sterile de curatare si lotiune de spalare bebelusi precum si o crema de ingrijire a buricului. Nu-ţi încărca bagajul cu creme de corp, uleiuri de masaj sau geluri de duş pentru bebeluş, căci nu vei apuca să le foloseşti.

Deși veți avea nevoie doar mai târziu recomand să adăugați aici și următoarele acte:

- cartea de identitate a tatălui și

- certificatul de căsătorie.

Toate acestea le veți folosi în spital pentru eliberarea actului constatator al nașterii bebelușului. Pe acesta îl veți folosi mai apoi pentru eliberarea certificatului de naștere.

Deși drumul e scurt, călătoria aceasta îți va schimba viața așa că bagajul de maternitate e prietenul tău – legătura dintre ce ai fost și ce vei fi. Când te întorci acasă nimic nu va mai fi la fel. Tu vei fi devenit mamă și vei învăța împreună cu bebelușul tău cum să te descurci cu toate provocările.

Leave a Reply